Viisi reseptiä satokauden juureksista
Kumppanimme @miialafi on koonnut sinulle viisi loppusyksyyn sopivaa juuresreseptiä, joissa hyödynnetään edullisia ja maukkaita juureksia. Näiden reseptien avulla valmistat herkullisia aterioita tutuista raaka-aineista hieman uudella tavalla. Klikkaa alta tarvittavat raaka-aineet suoraan ostoskoriisi!
Panang curry juureksilla
Ainekset:
- 1 pieni bataatti
- 100 g palsternakkaa
- 1 punasipuli
- 400 ml panang-ateriakastiketta
- 300 g kanan fileesuikaleita
- currya
- öljyä
Valmistus: Kuori ja kuutioi juurekset sekä sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää joukkoon ateriakastike ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsyneet. Paista kanan fileesuikaleet ja mausta kevyesti currylla. Lisää kanat curryn joukkoon ja sekoita. Tarjoile panang curry riisin tai nuudeleiden kanssa.
Feta-juurespasta
Ainekset:
- 200 g porkkanaa
- 150 g palsternakkaa
- 200 g lanttua
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 150 g fetajuustoa
- oliiviöljyä
- 2 tl kuivattua rosmariinia
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 300 g spagettia
Valmistus: Kuori ja kuutioi juurekset sekä sipulit. Levitä ne uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä sekä mausteet. Asettele fetajuustopala juuresten päälle. Kypsennä 200 °C uunissa noin 30 minuuttia, juureskuutioiden koosta riippuen. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Survo kypsät juurekset ja fetajuusto sauvasekoittimella tai blenderissä, lisää joukkoon tilkka pastan keitinvettä. Sekoita kastike kypsän, valutetun spagetin joukkoon.
Juurespyörykät
Ohjeesta noin 25 pyörykkää.
Ainekset:
- 300 g porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 1 pkt punaisia linssejä
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
- 150 g juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl currya
Valmistus: Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Survo sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi huuhdotut linssit, kananmuna, korppujauhot ja mausteet. Sekoita joukkoon juusto- ja juuresraasteet. Muotoile massasta pyöryköitä uunipellille kevyesti puristamalla. Kypsennä pyöryköitä 200 °C uunissa noin 20 minuuttia.uunissa noin 20 minuuttia.
Lanttu-halloumipihvit
Ohjeesta noin 12 pihviä.
Ainekset:
- 400 g lanttua
- 1 pkt halloumia
- 3 kananmunaa
- 3/4 dl korppujauhoja
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistus: Kuori lanttu ja raasta hienoksi. Raasta myös halloumi. Sekoita kananmunat, korppujauhot ja mausteet keskenään, ja yhdistä seos raasteiden joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi ja muotoile pihveiksi uunipellille. Kypsennä 225 °C uunissa noin 20 minuuttia.
Juuresranskalaiset
Ainekset:
- 150 g porkkanaa
- 150 g palsternakkaa
- 150 g naurista
- oliiviöljyä
- paprikajauhetta
- valkosipulijauhetta
- suolaa, juustoraastetta
- 1 pkt pekonia
- ranskankermaa
Valmistus: Kuori ja leikkaa juurekset ranskalaisten muotoon. Sekoita kulhossa juuresranskalaisiin oliiviöljyä ja mausteita. Levitä uunipellille ja paista 200 °C uunissa 20 minuuttia. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Paista pekoni pannulla rapeaksi ja murustele juuresranskalaisten päälle ennen tarjoilua. Tarjoile ranskankerman kera.